Partij Sleutelstad definitief verkiesbaar

Partij Sleutelstad (PS) zal definitief deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Vandaag maakte de gemeente een lijst bekend van de partijen die definitief aan de verkiezingen mee zullen doen. Naast de tien zittende partijen in de raad, de Libertarische Partij en de Partij van Tegenwoordig, staat ook Partij Sleutelstad op deze lijst. Waar het van de eerste twaalf partijen al bekend was, was dit dat bij de PS nog niet. Tot gisteren konden lokale partijen zonder landelijke Kiesraad-notering of eerdere registratie zich opgeven voor de verkiezing, waardoor de kans klein is dat er nog meer partijen bij zullen komen.

Partij Sleutelstad staat onder leiding van Mieke Siwpersad, die een acupunctuur-praktijk heeft in de Stevenshof. De partij deed aan de vorige verkiezingen ook al mee, maar behaalde toen te weinig stemmen voor een zetel. Bij die verkiezingen ontving zij slechts 318 stemmen (0,61%).

De volgende stap voor de partijen is om een kandidatenlijst in te leveren. Hiervoor heeft men nog tot 3 februari. Partijen met landelijke Kiesraad-notering of eerdere registratie kunnen zich tot die datum ook nog melden. Er zijn echter geen aanwijzingen dat een van deze partijen in Leiden mee zou willen doen. Bij de ouderenbeweging OPA, die in veel gemeenten meedingt om de zetels, loopt het in Leiden nog niet storm. Landelijk voorman Dick Schouw ziet weinig kans dat dit voor 3 februari nog rond gaat komen, zo liet hij weten aan Sleutelstad.

De Partij Sleutelstad heeft niets te maken met de website Sleutelstad.nl en de radiozender Sleutelstad FM. Directeur Chris de Waard diende bij de vorige verkiezing nog bezwaar in tegen het ‘inpikken’ van de naam Sleutelstad.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×