Uit onderzoek van de SP Leiden blijkt dat een zeer ruime meerderheid van de omwonenden van de Apollolaan vindt dat Benno L. een tweede kans moet krijgen en in Leiden kan blijven wonen. (Foto: SP-raadslid Louk Rademaker, via Twitter).

84% Omwonenden: Benno L. mag blijven

De meerderheid van de bewoners in de directe omgeving van de Apollolaan vindt dat Benno L. mag blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de SP Leiden in de buurt. SP-raadslid Julian van der Kraats: “Veruit de meeste buurtbewoners, maar liefst 84% om precies te zijn, vindt het gewoon een kwestie van beschaving dat Benno L. een tweede kans krijgt, ook al is het niet prettig als dat in je eigen buurt is.”

Audiofragment: Julian van der Kraats over het buurtonderzoek naar draagvlak voor het laten blijven van Benno L.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel omwonenden meer moeite hebben met de demonstranten van buiten de wijk. Zij veroorzaken veel onrust en maken de buurt onveiliger. “Mensen die dreigen om eigen rechter te gaan spelen, dat vind ik heel erg,” liet een bewoner weten.

De meeste omwonenden vinden de voorwaarden die burgemeester Lenferink heeft gesteld voldoende. Zo gelden voor Benno L. strikte gebiedsverboden en moet hij een enkelband met GPS dragen. Daarnaast zijn er plannen om de veroordeelde pedofiel alleen onder begeleiding van vrijwilligers naar buiten te laten. Dit is ook goed voor L, die anders helemaal niet naar buiten kan.

Advertentie

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×