84% Omwonenden: Benno L. mag blijven

7

De meerderheid van de bewoners in de directe omgeving van de Apollolaan vindt dat Benno L. mag blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de SP Leiden in de buurt. SP-raadslid Julian van der Kraats: “Veruit de meeste buurtbewoners, maar liefst 84% om precies te zijn, vindt het gewoon een kwestie van beschaving dat Benno L. een tweede kans krijgt, ook al is het niet prettig als dat in je eigen buurt is.”

Audiofragment: Julian van der Kraats over het buurtonderzoek naar draagvlak voor het laten blijven van Benno L.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel omwonenden meer moeite hebben met de demonstranten van buiten de wijk. Zij veroorzaken veel onrust en maken de buurt onveiliger. “Mensen die dreigen om eigen rechter te gaan spelen, dat vind ik heel erg,” liet een bewoner weten.

De meeste omwonenden vinden de voorwaarden die burgemeester Lenferink heeft gesteld voldoende. Zo gelden voor Benno L. strikte gebiedsverboden en moet hij een enkelband met GPS dragen. Daarnaast zijn er plannen om de veroordeelde pedofiel alleen onder begeleiding van vrijwilligers naar buiten te laten. Dit is ook goed voor L, die anders helemaal niet naar buiten kan.

Delen

7 reacties

 1. Vind ik als directe buurtbewoner (met 2 kinderen) ook. De protestacties waren beschamend en ergerlijk.

 2. ja hoor…zijn jullie niet goed ofzo?…hij verkracht kinderen!!! niet 1 niet 2 maar heel veel….en dat willen jullie graag naast je hebben?…met al die scholen enz in de buurt waar het voor hem een snoepwinkel is?…kom op zeg…weg ermee..zet hem maar op een onbewoond eiland!

 3. Oké maar het veranderd niets dat de burgermeester in zijn eentje beslissingen neemt waar alleen hij beter van wordt. PVDA is in leiden niet meer populair. Weg met die namaak politiek

 4. @Petra: in feite zit hij daar ook. Een pedo in een seniorenflat. Die man kan niets meer uithalen, hij staat onder permanent toezicht.
  De man heeft 3 kinderen verkracht en dat is walgelijk. De kans is erg groot dat jij binnen 5 minuten fietsafstand woont van iemand die een gevangenisstraf wegens moord dan wel doodslag heeft uitgezeten. Wat vind je erger?
  Welke mensen die hun straf hebben uitgezeten mogen van jou wel in Leiden wonen en welke niet? En waar moeten die dan wonen?

 5. Hebjehaarweer op

  Het is zoals we dat vroeger noemde gewoon tuig deze demonstranten. Tuig uit andere wijken en ze roepen ander tuig op om te demonstreren! Project x toestanden! Denk eens aan al die senioren die daar wonen, wat een stress voor die oudjes en de mensen die daar wonen! Walgelijk!

Over de auteur

Je bent nu offline