Een paar honderd demonstranten liepen zaterdagmiddag over de Voorschoterweeg naar de flat waar Benno L. woont. Na afloop ging een groep demonstranten, ondanks een samenscholingsverbod, toch de wijk in. Bij de Apollolaan werden ze tegengehouden door agenten en de ME. (Foto's: Chris de Waard).

Demonstratiepauze Benno L.

De demonstraties tegen het verblijf van Benno L. gaan een paar dagen op een laag pitje. Afgelopen zaterdag was de tweede grote demonstratie. Daar kwamen zo’n 200 a 250 mensen op af. Komende donderdag wordt er gedemonstreerd op het Stadhuisplein, voorafgaand aan de extra raadsvergadering waar burgemeester Lenferink in debat gaat met de gemeenteraad. Hij moet dan ondermeer uitleggen waarom hij de komst van Benno L. naar Leiden stil hield.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/136520983″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Radioreportage van de demonstratie van afgelopen zaterdagmiddag.

Jan Mink, de nieuwe woordvoerder van de actievoerders, liet zaterdag weten dat de groep gisteren met nieuwe acties naar buiten zou komen. Na overleg is nu besloten dat er de komende dagen niets gebeurt. Donderdagavond sluit de groep rond Mink en Groenendijk zich aan bij de door Leefbaar Leiden georganiseerde demonstratie. Aansluitend wonen de actievoerders de extra raadsvergadering bij. “Wij willen wel eens weten wat daar over deze zaak besproken wordt!”.

Enkele honderden demonstranten liepen zaterdagmiddag over de Voorschoterweg.

Over Leefbaar Leiden gesproken, oud-duoraadslid Anand Soekhoe van die partij mengt zich via Facebook ook in de discussie: “Mijne mensen, de macht van het volk is groot. Zie Oekraïne en nog veel meer landen. Het moet ons toch lukken een leugenaar die zich burgemeester van ons mag noemen inclusief zijn vriendjes die hem steunen naar huis te jagen? (SP, D66, GroenLinks, PvdA en Benno L.) Laten we donderdag luisteren en kijken welke partijen ons steunen. Tot nu toe alleen de Leefbaren.”

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×