Een impressie van het Singelstrand, gemaakt door Walter van Peijpe. (Foto: Walter van Peijpe)

GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe begint petitie voor Singelstrand

“In Leiden, aan de Witte Singel ligt naast de Sterrewacht een braakliggend stuk grond. Wat zou het geweldig zijn voor de buurt en de stad als dit een tijdelijk stadsstrand zou zijn! Daarom vragen wij de Universiteit Leiden om hier dit voorjaar een pop-up ‘Singelstrand’ aan te leggen,” met die tekst begint de petitie van GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe waarin hij pleit voor de aanleg van een tijdelijk strand.

Het raadslid voor GroenLinks pleitte sinds de sloop van de Van der Klaauwtoren voor tijdelijk gebruik van de braakliggende grond als strand. De Leidse Universiteit, eigenaar van de grond, reageerde eerder terughoudend. Nu wil Van Peijpe met een petitie de universiteit als nog verzoeken deze lente een tijdelijk strand mogelijk te maken. Wie de petitie wil tekenen kan terecht op: singelstrand.petities.nl. Op 14 maart wil Walter van Peijpe de petitie aanbieden. 

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×