Ontwerp 'Puntgaaf' van projectarchitect Alex Letteboer en landschapsarchitect Edwin Santhagens. 

D66 wil van Lammermarkt groen evenementenplein maken

D66 maakt een verkiezingsitem van de groene inrichting van de Lammermarkt. Op dit moment is er een tekort van vier miljoen euro om de Lammermarkt als groen evenemententerrein in te richten nadat de ondergrondse parkeergarage is aangelegd. D66-raadslid Jeffrey van Haaster heeft tijdens het verkiezingsdebat van wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt bekend gemaakt dat dit tekort in de collegeonderhandelingen moet worden opgelost.

Beeldbepalend entree
Raadslid Van Haaster wil dat de Lammermarkt een beeldbepalend entree wordt van het stadscentrum. Eronder wordt de komende jaren een parkeergarage gebouwd, de regiobussen zullen erlangs rijden en ernaast wordt het Singelpark aangelegd.

Investeren
Van Haaster: ”De vraag is welk beeld we aan de bezoekers willen geven als ze de Lammermarkt betreden: dat van een winderige, betegelde vlakte of van een modern, groen ingericht plein waar ook evenementen worden georganiseerd? D66 kiest voor het laatste en is bereid daar ook geld in te investeren.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×