Nieuwe modezaak in Catharinasteeg: LVC wordt Via Mio / Moscow

9

Via Mio / Moscow opent een 1.250 m² tellende ‘flagship store’ met twee etages in het voormalige LVC pand in de Catharinasteeg. Deze nieuwe winkelsteeg gaat de Haarlemmerstraat via de Aalmarkt verbinden met de Breestraat en komt in het verlengde van de nieuwe Waaghoofdbrug. Via Mio / Moscow is de tweede trekker die a.s.r. vastgoedontwikkeling heeft gecontracteerd voor de Catharinasteeg. “De formule past naadloos in het beoogde winkelconcept van de steeg,” zegt a.s.r. woordvoerder Ellen Houben. De nieuwe winkel in de Catharinasteeg zal in 2016 open gaan en wordt een aanvulling op de bestaande vestigingen aan de Haarlemmerstraat.

In januari bereikte a.s.r. vastgoedontwikkeling al overeenstemming met een grote internationale keten voor de grootste unit van 3.100 m² met vier winkellagen. Welke wil a.s.r. niet zeggen: “Het is aan de retailer zelf om dat bekend te maken en dat zal nog wel even duren.” Er gaan al langer geruchten dat het gaat om modeketen Zara. Met de komst van de twee retailers is 76% van het project verhuurd nog voordat er met de realisatie is begonnen. De start van de uitvoering is gepland in het tweede deel van dit jaar en de oplevering medio 2016. a.s.r. vastgoed ontwikkeling is volop n gesprek met verschillende andere potentiële huurders voor de resterende units.

Via Mio / Moscow heeft momenteel elf vestigingen in Zuid-Holland en één in Amsterdam, waarvan zeven eigen Via Mio winkels en vijf Moscow franchisewinkels. Daarnaast heeft Moscow zo’n 250 verkooppunten. Ron van der Wild is al 25 jaar eigenaar van de Via Mio winkels en begon ruim 7 jaar geleden ook met Moscow: “De nieuwe winkel in Leiden zal een ‘flagship store’ worden voor Via Mio / Moscow. Naast het volledige Moscow assortiment, zal ook een zeer uitgebreid aanbod van aansprekende merken worden gevoerd, zoals Blackstone, Culture, G-Star, Goldbergh, Diesel, DTLM, Ralph Lauren, Pall Mall, Scotch & Soda, Maison Scotch, La Fee de Maraboutee, Repeat, Ottod’ame, No Excess, Isla Ibiza en Set.”

De winkel krijgt een hele bijzondere uitstraling door het karakteristieke monumentale pand aan de Breestraat en de ligging aan het nieuwe Catharinahof. Eva Zwartjes van Moscow is dolenthousiast over de ligging aan het Catharinahof: “We willen het winkelen gaan combineren met een bijzonder horecaconcept om een unieke sfeer en beleving te creëren, bijvoorbeeld met een wijnbar. Daarmee worden we nog meer onderscheidend.” De combinatie van fashion winkelen en horeca hebben de toekomst, daarvan zijn Van der Wild en Zwartjes overtuigd.

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening, Binnenstad en Publiekszaken) noemt het fantastisch dat een vooruitstrevende Leidse ondernemer in het project gaat participeren: “Hieruit blijkt eens te meer de behoefte in Leiden aan grote winkelunits met een bijzondere monumentale uitstraling. De vestiging van Via Mio / Moscow op de voormalige LVC locatie draagt positief bij aan de totstandkoming van het nieuwe winkelrondje in onze binnenstad. De andere helft van dit nieuwe winkelcircuit is binnenkort al gereed: de herontwikkeling van het Waagblok met V&D en de nieuwe vestiging van The Sting.”

Delen

9 reacties

 1. Wat gaat er gebeuren met de winkels van Polare in de Breestraat, voorheen De Slegte (leeg) en Kooijker (leeg als Paagman niet wil of kan?)? Leegstand, kapperszaak, naaiatelier, zonnestudio, snackbar, telefoonwinkel, uitzendbureau….?

 2. Piet Schuur op

  Vio Mio heeft nu al 2 zaken in de Haarlemmerstraat (op nr 45 dames en op nr 67-73 heren). Blijven deze bestaan ? Anders komt daar leegstand en verhuist Vio Mio gewoon naar een andere locatie. Tegen gunstiger huurvoorwaarden wellicht net als die andere kledingzaak aan de Aalmarkt ?

 3. Nog meer verkapte gemeentelijke subsidie voor kledingwinkels, bedoelt u? Ja, waarom de een wel en de ander niet hè. De VVD adverteert echter met lagere belastingen en minder subsidies, of zou dat laatste niet voor bevriende winkeliers gelden? De VVD is immers te koop.

 4. Piet Schuur op

  @ wandelaar
  En de VVD leus is: de VVD levert.
  Twee dure parkeergarages terwijl de 4 bestaande al niet vol te krijgen zijn, nieuw asfalt in groene polders langs Vlietland en Valkenburgse Meer, afsluiting A44-oprit bij de Haagse Schouw, uitnodiging tot het betalen van meer accijns door 130 km/u op snelwegen, meer verkeer op Lammenschansplein.
  Maar geen subsidies meer voor Leidenaars, dat dan weer wel.

 5. Piet Pekelharing op

  Via Mio / Moscow, Blackstone, Culture, G-Star, Goldbergh, Diesel, DTLM, Ralph Lauren, Pall Mall, Scotch & Soda, Maison Scotch, La Fee de Maraboutee, Repeat, Ottod’ame, No Excess, Isla Ibiza en Set, The Sting.

  Hebben die kledingwinkels tegenwoordig allemaal van die achterlijke namen? En waar is eigenlijk Peek en Cloppenburg gebleven?

 6. Klaas Kleermaker op

  Ach, ze zijn niks, denken niks en willen heel wat lijken. Dat nu is de holle kern van de modebranche. Ik heb trouwens gehoord dat G-Star en The Sting gaan fuseren tot G-String, maar dat mag nog niet verder worden verteld.
  Kreymborg (Zonder zorg naar…) is er ook al niet meer. In Nederland vindt u P & C nog in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daarbuiten in steden in België, Duitsland (ruim 60 filialen), Polen, Hongarije, Oostenrijk, Letland, Litouwen, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Roemenië, Zwitserland en Kroatië.

 7. Piet Pekelharing op

  Kreymborg, dat was tenminste een goede kledingzaak. Sinds Kreymborg is opgeheven, is het nogal behelpen.

 8. Kreymborg een goede kledingzaak? Dat was kennelijk helemaal niet zo’n goede kledingketen, want die draaiden in de periode van 1994 tot het moment van finale liquidatie in 2000 slechts 1 jaar met winst. Bovendien hebben ze zich nooit gericht op een jongere doelgroep. Totaal verouderd concept, ouwelullenzaak. Dusz…

 9. Piet Pekelharing op

  Waarom zou altijd alles moeten worden gericht op een jongere doelgroep? Ik was altijd zeer tevreden over Kreymborg. Je werd daar prima geholpen en ik vond er eigenlijk altijd de kleding waar ik naar op zoek was. Ik mis die zaak nog altijd.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline