Bij de Catharinasteeg komt ook een binnentuin met horeca: het Catharinahof. (Impressie: a.s.r.).

Nieuwe modezaak in Catharinasteeg: LVC wordt Via Mio / Moscow

Via Mio / Moscow opent een 1.250 m² tellende ‘flagship store’ met twee etages in het voormalige LVC pand in de Catharinasteeg. Deze nieuwe winkelsteeg gaat de Haarlemmerstraat via de Aalmarkt verbinden met de Breestraat en komt in het verlengde van de nieuwe Waaghoofdbrug. Via Mio / Moscow is de tweede trekker die a.s.r. vastgoedontwikkeling heeft gecontracteerd voor de Catharinasteeg. “De formule past naadloos in het beoogde winkelconcept van de steeg,” zegt a.s.r. woordvoerder Ellen Houben. De nieuwe winkel in de Catharinasteeg zal in 2016 open gaan en wordt een aanvulling op de bestaande vestigingen aan de Haarlemmerstraat.

In januari bereikte a.s.r. vastgoedontwikkeling al overeenstemming met een grote internationale keten voor de grootste unit van 3.100 m² met vier winkellagen. Welke wil a.s.r. niet zeggen: “Het is aan de retailer zelf om dat bekend te maken en dat zal nog wel even duren.” Er gaan al langer geruchten dat het gaat om modeketen Zara. Met de komst van de twee retailers is 76% van het project verhuurd nog voordat er met de realisatie is begonnen. De start van de uitvoering is gepland in het tweede deel van dit jaar en de oplevering medio 2016. a.s.r. vastgoed ontwikkeling is volop n gesprek met verschillende andere potentiële huurders voor de resterende units.

Via Mio / Moscow heeft momenteel elf vestigingen in Zuid-Holland en één in Amsterdam, waarvan zeven eigen Via Mio winkels en vijf Moscow franchisewinkels. Daarnaast heeft Moscow zo’n 250 verkooppunten. Ron van der Wild is al 25 jaar eigenaar van de Via Mio winkels en begon ruim 7 jaar geleden ook met Moscow: “De nieuwe winkel in Leiden zal een ‘flagship store’ worden voor Via Mio / Moscow. Naast het volledige Moscow assortiment, zal ook een zeer uitgebreid aanbod van aansprekende merken worden gevoerd, zoals Blackstone, Culture, G-Star, Goldbergh, Diesel, DTLM, Ralph Lauren, Pall Mall, Scotch & Soda, Maison Scotch, La Fee de Maraboutee, Repeat, Ottod’ame, No Excess, Isla Ibiza en Set.”

De winkel krijgt een hele bijzondere uitstraling door het karakteristieke monumentale pand aan de Breestraat en de ligging aan het nieuwe Catharinahof. Eva Zwartjes van Moscow is dolenthousiast over de ligging aan het Catharinahof: “We willen het winkelen gaan combineren met een bijzonder horecaconcept om een unieke sfeer en beleving te creëren, bijvoorbeeld met een wijnbar. Daarmee worden we nog meer onderscheidend.” De combinatie van fashion winkelen en horeca hebben de toekomst, daarvan zijn Van der Wild en Zwartjes overtuigd.

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening, Binnenstad en Publiekszaken) noemt het fantastisch dat een vooruitstrevende Leidse ondernemer in het project gaat participeren: “Hieruit blijkt eens te meer de behoefte in Leiden aan grote winkelunits met een bijzondere monumentale uitstraling. De vestiging van Via Mio / Moscow op de voormalige LVC locatie draagt positief bij aan de totstandkoming van het nieuwe winkelrondje in onze binnenstad. De andere helft van dit nieuwe winkelcircuit is binnenkort al gereed: de herontwikkeling van het Waagblok met V&D en de nieuwe vestiging van The Sting.”

Leiden Catharinasteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×