D66-formateur Robert Strijk verwacht nog deze week met nieuws over de formatie te komen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Mogelijk eind deze week coalitieakkoord

Eind van de week wordt er in Leiden een akkoord verwacht tussen D66, VVD, SP en PvdA. Tot afgelopen weekeinde hebben de partijen onderhandeld en deze week worden de puntjes op de i gezet. Volgens D66-formateur Robert Strijk verlopen de gesprekken in goede sfeer en met respect voor elkaars wensen: “Ik ga er nog steeds van uit dat we eind april, begin mei een akkoord kunnen presenteren.”

Eerder was Strijk zelfs zo optimistisch over een hele snelle formatie dat hij niet uitsloot dat de partijen er deze week al uit zouden komen, maar nu zegt hij dat een weekje langer geen probleem mag zijn voor een goed akkoord dat vier jaar mee moet gaan. Diezelfde woorden gebruikte hij eerder ook toen D66 moest kiezen met welke partijen de onderhandelingen zouden starten. “We hebben een aantal wensen van de verschillende partijen laten doorrekenen,” geeft Strijk nu aan als reden voor een beetje extra tijd.

Voor aanstaande vrijdag heeft het bestuur van D66 Leiden een algemene ledenvergadering gepland. Alleen daarom al wordt er in politiek Leiden op gerekend dat er uiterlijk aanstaande donderdag een akkoord op tafel ligt. Volgens Strijk is dat geen automatische: “We hebben te maken met oproeptermijnen voor zo’n alv dus we hebben er een paar gepland voor de komende weken. Afzeggen is makkelijker dan uitschrijven.” Om er aan toe te voegen: “Ik verwacht later deze week wel nieuws”.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×