De politie heeft vanmorgen verschillende aanhoudingen verricht na een schietpartij bij het Jacques Urlusplantsoen. (Foto's: Amando van der Heide).

Aanhoudingen na schietpartij in Jacques Urlusplantsoen

Vanmorgen vroeg zijn er zeker zeven aanhoudingen verricht in verband met een schietpartij bij Petit Restaurant Het Plantsoen aan het Jacques Urlusplantsoen. Omwonenden melden via Facebook dat ze rond 5.10 uur schoten hoorden. De politie ging direct met meerdere eenheden naar de flats in Leiden Zuid-West.

Volgens de melding was er in of bij het café geschoten, daarbij raakte niemand gewond. Direct na de schoten reed een personenauto weg. Deze zou later in Den Haag zijn aangetroffen. De twee inzittenden zijn vervolgens aangehouden en de auto is voor onderzoek in beslag genomen. In de directe omgeving van het café zijn ook enkele aanhoudingen verricht, evenals even later op de Lammenschansweg. Bezoekers van het café zijn als getuigen gehoord.

schietpartij02.jpg

Over de toedracht van de schietpartij is op dit moment nog niets bekend.

Leiden jup


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×