De laagbouw aan de kop van de flats wordt als het aan de gemeente ligt gesloopt en vervangen door bijvoorbeeld woningen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente steeds positiever over Jacques Urlusplantsoen

Het pakket aan maatregelen dat burgemeester Lenferink enkele jaren geleden nam om overlast en criminaliteit in en rond het Jacques Urlusplantsoen (JUP) terug te dringen, begint zijn vruchten af te werpen. “Maar we zijn er nog niet,” waarschuwt de burgemeester. “Dit is taaie materie.”

Lenferink vraagt de raad daarom onder meer om het twee jaar geleden ingestelde cameratoezicht bij de flats langs de Churchilllaan met een jaar te verlengen. Dat veel mensen met heel veel plezier in het JUP wonen, noemt Lenferink bemoedigend: “Dat betekent dus dat er kans is om naar een andere kant te groeien.”

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over het Jacques Urlusplantsoen.

Ook PvdA-raadslid Abdelhaq Jermoumi die zich al langer bezig houdt met de aanpak van de problemen in het JUP wil vooral de positieve kanten belichten. “We moeten er echt op letten dat we die buurt niet criminaliseren. Het is gewoon een prettige buurt. Er zijn problemen, maar die worden aangepakt.”

Chris de Waard in gesprek met PvdA-raadslid Abdelhaq Jermoumi over het Jacques Urlusplantsoen.

Jermoumi mist tot nu toe wel de inbreng van de jongeren bij het verbeteren van de buurt. “Er wonen daar genoeg hele slimme jongeren die heel goed weten wat ze willen met hun eigen leefomgeving. Tot nu toe werd er vooral over ze gepraat en niet met ze.” Hij drong er daarom gisteravond bij de burgemeester op aan om de jongeren alsnog aan tafel te vragen.

Leiden Politiek jup


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×