De Leidse regio blijft vooralsnog aangewezen op de IKEA vestiging in Delft. (Afbeelding: Google maps).

IKEA Leiderdorp voorlopig van de baan

IKEA heeft geen passend winkelconcept dat voldoet aan het bestemmingsplan dat de gemeente Leiderdorp eerder vaststelde voor de komst van het winkelbedrijf naar de Leidse buurgemeente. Het bedrijf paste begin dit jaar de plannen aan op basis waarvan eerder een bouwvergunning was afgegeven voor de nieuwe Leiderdorpse vestiging. Door die wijzigingen voldoen de plannen niet meer aan het bestemmingsplan. IKEA wil het oude plan niet meer uitvoeren en heeft geen oplossing voor de huidige situatie.

IKEA laat weten nu de tijd te nemen om markt- en storeformat onderzoeken uit te voeren. Daarbij laat IKEA nu al weten daarbij nadrukkelijk rekening te houden met de steeds belangrijkere rol voor e-commerce en de klant die zelf bepaalt hoe, wanneer en waar er gewinkeld gaat worden.

Economie Leiderdorp Ikea-locatie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×