Café Tanger / Het Plantsoen, gezien vanaf het Jacques Urlusplantsoen. Afbeelding afkomstig van Google Maps.

Café Tanger aan Brandts Buyskade drooggelegd

De drank- en horecavergunning van Café Tanger wordt ingetrokken. Dat heeft de gemeente Leiden vanmiddag bekend gemaakt. Ook verliest het etablissement aan de Brandts Buyskade en het Jacques Urlusplantsoen de aanwezigheidsvergunning voor kansspelautomaten.

Afgelopen mei werd het café tijdelijk gesloten vanwege een schietincident. Als gevolg daarvan werd een onderzoek ingesteld of de drank- en horecavergunning moest worden ingetrokken. Een van de conclusies uit het onderzoek is dat het café een bedreiging vormt voor de openbare orde en veiligheid. Reden voor burgemeester Lenferink om de vergunningen van Café Tanger in te trekken.

Het besluit van het college van Burgemeester en wethouders is een antwoord op vragen van VVD Leiden. De partij wilde bij monde van raadsleden Juliette Gilissen en Dorien Verbree onder andere weten of er vanwege het schietincident extra (mobiel) cameratoezicht moest komen. Volgens het college zijn er genoeg andere middelen voor handen om (mogelijke) overlast aan te pakken. Het intrekken van de vergunningen is een van die acties.

In het bericht over het intrekken van de vergunningen spreekt het college van café Tanger / Het Plantsoen. Dit komt omdat het café bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven als Café Tanger, maar de oude naam Café Het Plantsoen nog op de gevel staat.

Het is niet de eerste keer dat Café Tanger / Het Plantsoen in opspraak komt. In 2011 heeft de burgemeester al eens voor een periode van zes maanden beperkte openingstijden opgelegd (tot 00.00 uur), omdat er illigale pokertoernooien werden georganiseerd. In 2013 waren klachten over geluidsoverlast reden voor de eigenaar om, in overleg met de politie, de zaak enkele weken te sluiten.

Leiden jup


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×