Amvest bouwt 200 woningen op voormalige noordelijke sportvelden

Volgend jaar start de bouw van ongeveer 200 woningen op de noordelijke sportvelden in het Haagwegkwartier in Leiden. De gemeente Leiden en Amvest hebben onlangs een koopovereenkomst gesloten voor circa 1,4 ha grond. Amvest ontwikkelt hierop ongeveer 200 koop- en huurwoningen in het middensegment. Het gaat om eengezinswoningen en appartementen.

Audiofragment: Wethouder Laudy over het nieuwe woonwijkje dat verrijst op de voormalige voetbalvelden.

Wethouder Paul Laudy (VVD, Bouw en Openbare Ruimte) vindt het fantastisch dat Amvest in Leiden gaat investeren: “De eerste bewoners kunnen er al in 2016 wonen.” De gemeente maakt nu eerst de grond bouwrijp. De bouw vindt vervolgens in twee fases plaats.

Heleen Aarts, directeur Gebiedsontwikkeling van Amvest: “Leiden is een aantrekkelijke stad met een mooi centrum en goede voorzieningen. Wij voegen daar een nieuwe buurt aan toe met een gevarieerd woningaanbod in een aangename woonomgeving”.

De noordelijke sportvelden liggen tussen de Boshuizerkade en de Churchilllaan in. Voorheen was dit de thuishaven van voetbalclubs FC Boshuizen en GOL Sport, maar sinds hun verhuizing naar het naastliggende terrein in 2012 zijn de sportvelden vrijgekomen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline