Voor de bouw van het reuzachtige complex zijn ook enorme machines nodig. Op het terrein wordt momenteel een torenkraan in elkaar gezet. (Foto's: Wilco Devilee).

Telekraan bouwt torenkraan voor nieuwbouw Prinsenhoek

Op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan start maandag de bouw van een nieuw wooncomplex met 178 huurappartementen. De afgelopen maanden is er al van alles gebeurd op de voormalige Van Voorthuijsenlocatie die inmiddels is omgedoopt tot De Prinsenhoek. Het heien is in de vakantieperiode gedaan en inmiddels is ook de parkeergarage zo goed als klaar, waardoor nu ook bovengronds de bouw kan beginnen.

prinsenhoek2.jpg

Er worden in De Prinsenhoek 118 sociale huurappartementen gebouwd van 96 m2. Deze krijgen ook allemaal een eigen parkeerplaats. Daarnaast komen er 60 huurwoningen van 68 m2. Rond de zomer van 2016 moet het hele complex klaar zijn en kunnen de eerste bewoners er terecht.

Leiden prinsenhoek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×