Voorzitter Aloys van Rest sprak de Leidse PvdA-leden toe tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij. Hij wist onder meer te melden dat de landelijke 1 meiviering, de dag van de arbeid, dit jaar door de PvdA Leiden wordt georganiseerd. (Foto: Chris de Waard).

Speerpunt PvdA Zuid-Holland: behoud van werkgelegenheid

Sinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Voor die tijd gingen de provincies erover. Fractievoorzitter Ron Hillebrand van de PvdA Zuid Holland voelt nog wel de verantwoordelijkheid voor de afgestoten taak: “Je moet niet op de stoel van de gemeente gaan zitten, maar als partij vinden we wel dat we een verantwoordelijkheid hebben voor een goede overgang. Het allesbelangrijkste is dat de zorg voor mensen die kwetsbaar zijn gegarandeerd blijft.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185983463″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de Waard in gesprek met Ron Hillebrand tijdens de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Leiden.

Hillebrand is vorige maand gekozen als lijsttrekker voor zijn partij bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten. Die worden gehouden op woensdag 18 maart. Speerpunten in de komende campagne zijn voor de PvdA Zuid-Holland werkgelegenheid. daarbij moet de provincie ook het goede voorbeeld geven en bijvoorbeeld schoonmakers en beveiligers niet inhuren, maar in dienst nemen. Ook zou het bieden of behouden van werkgelegenheid zwaarder moeten wegen bij aanbestedingen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185983451″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Minister Ronald Plasterk hield tijdens de nieuwjaarsreceptie een toespraak. Ervoor ging hij de markt op om onder andere met wethouder Marleen Damen rozen uit te delen.

 

Politiek ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×