Begin vorig jaar testte Roos van Gelderen in slaapkledij zelf de doorstroomkamers bij Nieuwe Energie. (Archieffoto: PR).

Loten voor daklozen om slaapplek nu echt voorbij

Door een fout hebben daklozen in Leiden de afgelopen dagen toch moeten loten om een slaapplek bij De Binnenvest. Daaraan is nu per direct een einde gekomen, belooft wethouder Roos van Gelderen. Vannacht kan iedereen die dat wil binnen slapen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188255506″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Roos van Gelderen over slaapplekken voor Leidse daklozen. Door een fout is er enkele nachten later dan gepland geloot voor een plekje binnen.

Wethouder van Gelderen beloofde eind vorige week aan GroenLinks-fractievoorzitter Yvonne van Delft dat alle Leidse daklozen voortaan een slaapplek krijgen bij de Binnenvest. Op die manier zou er dus niemand meer in de kou op straat hoeven te slapen. Zou. Want afgelopen weekeinde liep de winterregeling af en werd een deel van de daklozen toch weer de straat op gestuurd. Daklozen klaagden hierover bij Sleutelstad en vandaag bevestigt de wethouder dat er inderdaad een fout is gemaakt. Maar vanaf vannacht slaapt echt iedereen die dat wil binnen.

Illegalen die in Leiden verblijven vallen niet onder deze regeling. Zij zijn aangewezen op een handvol plekken die de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden heeft ingericht. STUV heeft daarvoor 8 slaapplekken. Hoeveel illegalen er echt zijn in Leiden is niet bekend. Dat wordt nu uitgezocht, omdat recent is bepaald dat ook zei recht hebben op Bed, Bad en Brood.

Politiek daklozen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×