Een impressie van de GreenTower op de website van Green Real Estate die de 58 meter hoge woontoren aan het Bètaplein gaat ontwikkelen.

Weinig steun voor plan Joppensz-toren

Buurtcomité ‘Nee tegen de toren’ krijgt vooralsnog de handen niet echt op elkaar voor hun alternatieve plan voor de te bouwen GreenTower bij Leiden Lammenschans. Woordvoerder Joost Vullings informeerde donderdagavond de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling over het plan. Hoe dat alternatief eruit gaat zien, kan hij nog niet precies zeggen. “Op dit moment is de architect ermee bezig. Het moet mooier en lager worden dan de 58 meter hoge GreenTower. Liefst maximaal 40 à 45 meter, maar wel met net zoveel woningen.” Als het aan het comité ligt wordt de Joppensz-toren, zoals ze hun alternatief hebben gedoopt, ook niet echt een toren. “Een complex, dat zou mooi zijn,” zegt Vullings.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189797057″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wethouder Laudy reageert verrast op het alternatieve plan dat pas over een week of twee klaar is. “Erg laat in het proces, maar goed, we gaan er serieus naar kijken.” Vullings weet zelf ook wel dat het alternatief niet heel veel kans van slagen heeft: “De politiek zit er niet heel erg op te wachten, maar ik heb de deur ook niet in het slot horen vallen. En elke meter die we winnen, is winst.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189796896″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Het zou Laudy erg verbazen als een meerderheid in de Leidse raad alsnog zou kiezen voor het alternatief dat de wijk nu laat uitwerken. “We hebben een hoogbouwvisie. Daarin staat dat we in dit deel van de stad juist de hoogte in willen. Dan is het logisch dat er dan ook plannen worden gemaakt die daar van uit gaan.”

Ook aan de overkant van de Lammenschansweg komt hoogbouw. Aan de Ananasweg. De Raad Bouw uit Katwijk werkt daar aan plannen voor nieuwbouw die volgens Laudy wel 70 tot 100 meter hoog kan worden.

Leiden Politiek greentower


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×