Gemeente: “Lammermarkt wordt groen evenementenplein”

6

De Lammermarkt wordt over een paar jaar getransformeerd tot een groen evenementenplein. Vandaag heeft het Leidse college van b en w het nieuwe ontwerp vastgesteld voor het dak van de Lammermarkt parkeergarage die momenteel wordt gebouwd. “hier gaan we verder aan werken. Voor en met de stad,” aldus wethouder Laudy.

lammermarkt_ontwerp

De Lammermarkt moet, met Molen de Valk, een nieuwe Valkbrug en een autovrije entree via de Nieuwe Beestenmarkt naar het centrum, een ‘parel’ in het singelpark worden. Een lastige opgave, want echt groen kan niet, het plein moet immers ook beschikbaar blijven voor evenementen zoals de 3 oktoberkermis.

Delen

6 reacties

  1. “Hier gaan we aan werken…” zei onze geliefde liberale wethouder van Bouwen(dNL). Het gat in de begroting zal wel net zo duur worden als een echte parel. Na 2015 en 2016 gaan we het resoluut anders doen: Eigen Wijken Eerst…

  2. het eerste jaar als het af is s et misschien groe en daarna wordt het enkel nog maar groen van alle briefjes van 100 euro of 1000 gulden (afhankelijk van europa) dat er nog in gepompt gaat worden zonder dat het iets opleverd. 18 maart stem wijs want anders verandert er niks in uw wijk, want de gemeente gebruikt uw belastinggeld liever voor dit soort kosten projecten.

  3. De scepsis van bovengenoemde 2 heren snap ik zeer goed. Op tekeningen en maquettes worden zaken meestal mooier voorgesteld dan gerealiseerd. Met name het groen komt er vaak bekaaid af (wordt teveel als kostenpost gezien). Dat beide garages in de toekomst de Leidse burger veel geld gaat kosten (cq. al kost) behoeft geen verbazing te wekken. Het geld van minimaal 1 parkeergarages had beter in het product Leiden (incl. de wijken) gestoken kunnen worden. Maar daar lijken politici in hun eigen ogen minder mee te ‘scoren’. Laten we hopen dat onze scepsis gelogenstraft en Leiden alleen maar mooier wordt!

  4. Petra Hoogeveen op

    ontzettend jammer dat men alweer heeft besloten dat Vierkant in vierkant ook hier niet past.

  5. Evelijn van der Veer op

    Heb ik nu net echt gelezen dat echt groen niet kan? Krijgen we een parel in het Singelpark van PLASTIC????

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline