Gemeente: "Lammermarkt wordt groen evenementenplein"

De Lammermarkt wordt over een paar jaar getransformeerd tot een groen evenementenplein. Vandaag heeft het Leidse college van b en w het nieuwe ontwerp vastgesteld voor het dak van de Lammermarkt parkeergarage die momenteel wordt gebouwd. “hier gaan we verder aan werken. Voor en met de stad,” aldus wethouder Laudy.

lammermarkt_ontwerp

De Lammermarkt moet, met Molen de Valk, een nieuwe Valkbrug en een autovrije entree via de Nieuwe Beestenmarkt naar het centrum, een ‘parel’ in het singelpark worden. Een lastige opgave, want echt groen kan niet, het plein moet immers ook beschikbaar blijven voor evenementen zoals de 3 oktoberkermis.

Leiden Parkeergarage Lammermarkt Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×