Oppositie overweegt spoeddebat ROC Leiden

Het CDA, de ChristenUnie en GroenLinks willen nog voor het weekeinde van het Leidse college weten hoe de toekomst eruit ziet voor de leerlingen, het personeel en de gebouwen van het ROC Leiden. In een serie vragen eist de oppositie duidelijkheid. Is die er niet uiterlijk aanstaande vrijdag, dan wordt een spoeddebat aangevraagd over de kwestie.

De drie oppositiepartijen willen weten wat er gaat gebeuren met de gebouwen nu duidelijk wordt dat het ID College, dat de onderwijstaak van het ROC Leiden overneemt, daar zo snel mogelijk uit wil. Ook zijn de partijen benieuwd waar het ID College de 9.000 leerlingen en hun docenten dan wel gaat onderbrengen. Het ID College heeft zo’n 2.000 leerlingen in Leiden. Daarvoor wordt momenteel één centraal onderwijsgebouw gerealiseerd aan de Breestraat. De drie bestaande locaties gaan in de verkoop.

In het pand bij Leiden Lammenschans is naast het ROC Leiden ook het Da Vinci College gevestigd. Welke gevolgen het omvallen van het ROC Leiden voor de huisvesting van die middelbare school heeft moet ook deze week duidelijk worden. Evenals de gevolgen voor de plannen die de gemeente heeft met het Bètaplein. Dat plein naast het ROC-gebouw moet het grootste evenementenplein van Leiden worden, maar daarbij is ook steeds rekening gehouden met de aanwezigheid van het ROC met z’n 9.000 leerlingen.

Tenslotte willen de oppositiepartijen dat de gemeente snel om tafel gaat met eigenaar Green Real Estate van de twee megalomane gebouwen. “Voorkomen moet worden dat de panden leeg komen te staan. De gemeente moet daarom actief meewerken aan een functiewijziging.”

Zie ook //nl.wikipedia.org/wiki/ROC_Leiden

Leiden ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×