Lijsttrekker Floor Vermeulen was een van de sprekers tijdens het Politiek Café dat de VVD Leiden maandagavond organiseerde. (Foto's: Chris de Waard).

VVD Zuid-Holland wil spitssluiting bruggen voor pleziervaart

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191769828″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

De bruggen gaan dicht in de spits. Althans voor de pleziervaart. Dat beloofde lijsttrekker Floor Vermeulen deze week tijdens het politiek café dat de VVD Leiden hield bij Café L’Esperance. Vermeulen sprak daar in het kader van de campagne van de komende Statenverkiezingen. Ook riep hij voorstanders van de RijnlandRoute op op vooral op zijn partij te stemmen: “Er zijn nog steeds linkse partijen, waaronder de PvdA, die het besluit om de weg aan te leggen terug willen draaien.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191769912″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ook aanwezig het Leidse Statenlid Marijke Van Dobben De Bruijn die opgaat voor een derde termijn in Provinciale Staten. Als het aan haar ligt mogen de provincies wel een beetje op de schop. Niet opheffen, maar samenvoegen vindt ze wel een goed idee. “En dan niet zomaar wat provincies op een hoop gooien zoals Plasterk probeerde,” aldus het liberale Statenlid: “Dat is dus ook niks geworden. Je moet wel kijken naar de overeenkomsten.” noord- en Zuid-Holland zouden best wel weer samen kunnen, maar ook een samenvoeging van Zuid-Holland met Zeeland en een stuk West-Brabant lijkt haar heel logisch.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191769864″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Derde spreker tijdens het politieke café was ook een VVD-kandidaat uit Leiden. Niet voor Provinciale Staten, maar voor de Waterschapsverkiezingen. Het is oud-raadslid Jean Hermans die op plek 5 staat bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Zijn hartenkreet: “Ga stemmen, het is de goedkoopste verzekering voor droge voeten.” Ook hoopt hij dat mensen zich veel meer bewust worden van het feit dat ze absoluut geen medicijnen door het toilet moeten spoelen. Water schoonhouden is immers veel beter dan water schoonmaken.

Leiden Politiek Regio ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×