Een liberaal onderonsje in de pauze met van links naar rechts de Leidse VVD-wethouder Paul Laudy, de Leidse VVD-gedeputeerde Rogier van der Sande van de provincie Zuid-Holland en minister-president Mark Rutte. In het midden burgemeester Henri Lenferink en Pieterskerk-directeur Frieke Hurkmans. (Foto's: Hielco Kuipers).

Matthäus Passion in uitverkochte Pieterskerk

Lokale, provinciale en landelijke bestuurders zijn vandaag te gast in de Pieterskerk waar het Bachkoor Holland de Matthäus Passion uitvoert. Niet alleen de hoogwaardigheidsbekleders komen uit het hele land. Ook de koorleden zijn bijna allemaal professionele zangers en zangeressen uit alle windstreken.

De repetities voor de Matthäus Passion worden traditiegetrouw gehouden te Naarden. Het koor werkt samen met het Concertgebouw Kamerorkest, het vroegere Amsterdams Kamerorkest. Ook zijn er incidentele samenwerkingen met andere Nederlandse orkesten zoals het Combattimento Consort Amsterdam en het Residentie Orkest. Het koor is nauw gelieerd aan de Stichting Nederlands Bach Collegium.

Cultuur Leiden MatthäusPassion


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×