Het oorlogsmonument bij Molen De Valk krijgt een evenbeeld. Dat komt bij de Pieterskerk te staan. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Oorlogsmonument krijgt replica

Hmonumentet oorlogsmonument bij Molen De Valk wordt toch niet verplaatst naar het Pieterskerkplein. Eerder werd bekend dat de herdenkingsdienst die vooraf gaat aan de twee minuten stilte op dodenherdenking dit jaar niet in de Marekerk wordt gehouden, maar in de Pieterskerk. De stille tocht wordt vervolgens gehouden in de directe omgeving van de kerk en eindigt bij het monument dat een plekje krijgt tussen de bomen aan de zijde van de Kloksteeg. De omgeving van de Lammermarkt heeft door de bouwwerkzaamheden momenteel niet de juiste ambiance voor zo’n herdenking.

Inmiddels is duidelijk dat het bestaande monument niet wordt verplaatst. Bij de Pieterskerk komt een replica van het beeld te staan. Dat is goedkoper en zeker zo mooi, verzekert Ton Kohlbeck, de voorzitter van de Stichting Dodenherdenking Leiden.

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×