Oorlogsmonument krijgt replica

2

Hmonumentet oorlogsmonument bij Molen De Valk wordt toch niet verplaatst naar het Pieterskerkplein. Eerder werd bekend dat de herdenkingsdienst die vooraf gaat aan de twee minuten stilte op dodenherdenking dit jaar niet in de Marekerk wordt gehouden, maar in de Pieterskerk. De stille tocht wordt vervolgens gehouden in de directe omgeving van de kerk en eindigt bij het monument dat een plekje krijgt tussen de bomen aan de zijde van de Kloksteeg. De omgeving van de Lammermarkt heeft door de bouwwerkzaamheden momenteel niet de juiste ambiance voor zo’n herdenking.

Inmiddels is duidelijk dat het bestaande monument niet wordt verplaatst. Bij de Pieterskerk komt een replica van het beeld te staan. Dat is goedkoper en zeker zo mooi, verzekert Ton Kohlbeck, de voorzitter van de Stichting Dodenherdenking Leiden.

Delen

2 reacties

  1. Ja dat is goedkoper, weet je wat goedkoper is? Het niet vieren, ik vind het zo belachelijk die dodenherdenking en bevrijdingsdag. 70 jaar geleden is dit alles gebeurd gaan we de 80 jarige oorlog ook herdenken? Aan de ene kant staan we verbroedelijk naast elkaar en aan de andere kant slaan we elkaar in gort bvb een scholier krijgt klapen niemand doet wat, een conducteur word ‘geprikt’ wat moet ik nog meer aandragen?

    • Jantje van Leiden op

      Het historisch besef van Max is helaas onvoldoende, want anders had hij kunnen weten dat de jaarlijkse viering op 2 en 3 oktober in Leiden juist de oorsprong vindt in die 80 jarige oorlog!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline