Betaald parkeren uitgesteld, studentenwoningen De Waard gaan door

Het voorlopig ontwerp voor het Rijnsburgerblok is vandaag door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In het eerste deel van de herontwikkeling van het stationsgebied komen kantoren, woningen een parkeergarage en winkels. Ten opzichte van eerdere plannen komen er 45 extra woningen. Dat gaat ten koste van kantoorruimte. In totaal komen er 173 woningen in het bouwblok. Ook is de hoogte van de twee woontorens aangepast. Dee toren aan de kant van de stad wordt verlaagd tot 47 meter. Die aan de kant van het station juist hoger: 53 meter. Alle torens krijgen een eigen kleur en een eigen top. De sloop van de bestaande bebouwing start direct na de zomer. Het gaat daarbij om het voormalige kantoor van de Kamer van Koophandel, het pand van de Rabobank, het gebouw waar Expose Your nu nog onderdak vindt en de Club 70 fietsenstalling. Aan de kant van het Schuttersveld gaat de gekraakte kantoorflat tegen de vlakte.

Het complete presentatieboek PRESENTATIEBOEK Rijnsburgerblok (Let op: 128 mb!)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199673870″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Strijk geeft een toelichting op de belangrijkste collegebesluiten van deze week. Onder meer over het Rijnsburgerblok, betaald parkeren, het nieuwe studentencomplex Nova Zembla en een tegenvaller van 1,5 miljoen per jaar.

Betaald parkeren later ingevoerd
De invoering van betaald parkeren wordt drie maanden uitgesteld. Parkeerwethouder Strijk is bang dat de gemeente het niet redt om uiterlijk op 1 oktober van dit jaar de vele duizenden extra vergunningen uitgereikt te hebben. Daarom wordt het betaald parkeren nu ingevoerd per 1 januari 2016. Als eerste in de Burgemeesters- en Professorenwijk.

Studentenwoningen op industrieterrein De Waard
Het ontwerpbestemmingsplan voor Nova Zembla wordt ter inzake gelegd. Dat plan behelst de bouw van 80 tot 85 zelfstandige studentenwoningen in een voormalig bedrijfsgebouw in de Willem Barentzstraat op industrieterrein De Waard.

Leiden nadeelgemeente bij herverdeling gemeentefonds
Leiden krijgt vanaf volgend jaar 1,5 miljoen euro minder uit het Gemeentefonds. Het rijk heeft de criteria op basis waarvan de hoogte van de uitkering aan de gemeenten wordt vastgesteld opnieuw tegen het licht gehouden en bij dat ‘groot onderhoud’ gaat er meer geld naar dunbevolkte gemeenten met een groot buitengebied. Dat gaat ten koste van dichtbevolkte gemeenten als Leiden.

Leiden Politiek rijnsburgerblok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×