PvdA: optreden tegen foutparkeren Bargelaan

8

Fractievoorzitter Gijs Holla van de Leidse PvdA wil dat er opgetreden wordt tegen het foutparkeren op de Bargelaan achter station Leiden Centraal. Bij de herinrichting van het stationsgebied aan de Zeezijde is een grote middenberm ontstaan die nu wordt gebruikt als ‘kiss & ride’. Dat levert, volgens de PvdA, gevaarlijke situaties op omdat voetgangers onverwacht oversteken en het busverkeer belemmeren.

De PvdA zou het liefst zien dat de stenen middenberm wordt voorzien van groen zoals bomen en planten, maar is bereid eerst te kijken of strengere handhaving effect heeft. Mocht dat niet het geval zijn dan zal de fractie aansturen om fysieke maatregelen om parkeren op deze plek onmogelijk te maken.

Delen

8 reacties

  • pietpartdeux op

   daaraan kunnen ze niets verdienen , dus makkelijker is het om auto’s te bekeuren

 1. Wellicht eerst zorgen voor fatsoenlijke mogelijkheden en een oplossing om mensen op te halen i.p.v. alleen te handhaven. De smalle parkeerhavens met achteruit rijden bij het uitparkeren en geen mogelijkheid om je autodeur behoorlijk te openen veroorzaken problemen. Dan helpt het ook niet als Arriva toetert en soms erg agressief rijdt.

 2. Piet Pekelharing op

  “De PvdA is bereid eerst te kijken of strengere handhaving effect heeft. Mocht dat niet het geval zijn dan zal de fractie aansturen om fysieke maatregelen om parkeren op deze plek onmogelijk te maken.”

  Dus we gaan eerst uitproberen of wij het menselijk gedrag kunnen aanpassen aan de inrichting van de weg en dan pas de inrichting aanpassen aan het menselijk gedrag? Moet dat niet precies andersom zijn?

 3. Misschien een fatsoenlijke kiss&ride bij het station maken? Met mooie bomen, natuurlijk.

 4. De hele Bargelaan is toch waanzinnig “ontworpen”? Bussen die voor èn achter langs het station gaan. Een gedrocht van een tunnel waardoor ooit het gehele stationsplein is verworden tot een onlogisch geheel van (ook daar al) busverkeer, waar je ook als voetganger moet opletten om niet geschept te worden door bussen en tweewielers. De besluiteloosheid van wie dan ook (verantwoordelijken melden zich niet of nauwelijks) om het busstation te verplaatsen naar de LUMC-kant van het station. Kilo’s €s zijn al opgegaan aan allerhande onzinnige, visieloze plannen, al was het maar de RijngouweLijn of diezelfde nooit doorgevoerde wijziging van dat busstation. In- en uitcheckpoortjes die al dan niet door NS gesloten gaan worden. U hoort het al, het blijft wazig en gespeend van visie en richting. Wanhopig gooit dan zo’n politieke partij weer een in eerste instantie geldopleverend idee in de groep waar de burger voor mag betalen: boetes die opgelegd worden omdat het in Leiden nou eenmaal heel lastig is om iemand naar het station te brengen of op te halen. Hoe verzin je het? Of moet je daarvoor PvdA gestudeerd hebben?

 5. Ik vond het zelf best prima zoals het was zo in de middenberm. Veiliger en makkelijker dan die huidige insteekplekken. Ze zouden eigenlijk de hele Bargelaan van Rijnsburgerweg tot gebouw Level zo moeten inrichten. Het busgedeelte kan gewoon zo blijven zoals het nu is.

Over de auteur

Je bent nu offline