De Bargelaan, achter het station, waar de middenberm als 'kiss & ride' wordt gebruikt. (Foto: Gijs Holla).

PvdA: optreden tegen foutparkeren Bargelaan

Fractievoorzitter Gijs Holla van de Leidse PvdA wil dat er opgetreden wordt tegen het foutparkeren op de Bargelaan achter station Leiden Centraal. Bij de herinrichting van het stationsgebied aan de Zeezijde is een grote middenberm ontstaan die nu wordt gebruikt als ‘kiss & ride’. Dat levert, volgens de PvdA, gevaarlijke situaties op omdat voetgangers onverwacht oversteken en het busverkeer belemmeren.

De PvdA zou het liefst zien dat de stenen middenberm wordt voorzien van groen zoals bomen en planten, maar is bereid eerst te kijken of strengere handhaving effect heeft. Mocht dat niet het geval zijn dan zal de fractie aansturen om fysieke maatregelen om parkeren op deze plek onmogelijk te maken.

Leiden Politiek kiss-rideCS


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×