De nieuwe container is al in gebruik genomen voor dat hij is ingegraven. (Foto's: Chris de Waard).

Laatste vuilniszakken van straat

Overal waar tot een ongeveer een jaar geleden vuilniszakken langs de straat stonden, zijn tegenwoordig ondergrondse vuilniscontainers geplaatst waar met behulp van een pasje het huisvuil kan worden gedumpt. Overal. Op een plekje na.

 

Op de Witte Singel ter hoogte van de Jan van Goyenkade hebben de meeuwen en kauwtjes twee keer per week nog vrij spel als omwonenden hun vuilniszakken noodgedwongen op de brug zetten (link). Nog wel, want morgen worden ook hier de ondergrondse vuilcontainers ingegraven. Daarmee komt er een einde aan de berg zwerfvuil die nu nog regelmatig de Neksluisbrug ‘siert’.

 

Leiden Politiek vollecontainer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×