Gistermiddag vroegen leerlingen en personeel van het ROC Leiden aandacht voor de penibele situatie van de school met demonstraties bij de twee onderwijsgebouwen. Ook burgemeester Lenferink kwam steun betuigen. (Foto's/video: Facebook-pagina Ik sta achter ROC Leiden).

Vanmiddag besluit over toekomst ROC Leiden

Vanmiddag om 15.00 uur stemt de Tweede Kamer over het reddingsplan dat minister Bussemaker heeft opgesteld voor het ROC Leiden. Bussemaker wil de onderwijsinstelling uit Leiden te hulp schieten met tientallen miljoenen steun. In eerste instantie gaat het om 18 miljoen, later wil ze onder strenge voorwaarden nog maximaal 22 miljoen beschikbaar stellen.

hard-hart

Bij het ROC Leiden werken ongeveer 700 mensen. De school heeft 9000 leerlingen. Als de Tweede Kamer het reddingsplan wegstemt gaat ROC Leiden failliet. Wat er dan gebeurt is volstrekt onduidelijk. Ricardo Winter die onlangs aantrad als nieuwe bestuursvoorzitter van ROC Leiden liet enkele dagen geleden weten dat het in de komende vakantieperiode niet gaat lukken om iedereen bij andere mbo-scholen onder te brengen en verwacht daarom enorme problemen voor zowel leerlingen als leerkrachten.

Leiden ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×