Het bouwrijp maken van het terrein naast de Meelfabriek ligt even stil. Als omwonenden via de rechter geen uitstel kunnen afdwingen, gaat de kap maandag verder. (Foto's: Chris de Waard).

Zaagpauze bij Looiersplein: bewoners alsnog naar de rechter

2015-06-24 15.53.40Ontwikkelaar Ab van der Wiel – die in opdracht van studentenhuisvester DUWO aan het Looiersplein 57 appartementen bouwt voor ‘young professionals’ – heeft op verzoek van omwonenden een zaagpauze ingelast. Maandag werd begonnen met het omzagen van de bomen die moeten wijken voor de nieuwbouw. Dat ligt  nu tijdelijk stil.

Het actiecomité waarin de omwonenden zich hebben verenigd, stapt alsnog naar de rechter om in kort geding te eisen dat de voorbereidende werkzaamheden worden gestaakt tot definitief duidelijk is dat er gebouwd mag worden. Op 17 juli buigt de regionale commissie beroep en bezwaar zich over 21 bezwaarschriften van de buurt.

 

Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×