EL CID-ter Bas poseert met zijn herkenbare turquoise tas op het Gerecht waar zijn EL CID-groep de tijd nam om levend Angry Birds te spelen. (Foto's: Ivo van Spronsen).

EL CID breekt record op zonnige eerste dag

Het was niet te missen in de binnenstad: de EL CID-week is weer begonnen. De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen is groter dan ooit. Het aantal aanmeldingen van universitaire en HBO-studenten brak dit jaar weer een record: maar liefst 3370 aanmeldingen. Gedurende de week melden zich altijd nog meer eerstejaars die dan enkele dagen willen meelopen. De ELCID is een flinke operatie die de hele binnenstad behoorlijk op zijn kop zet. Meer dan zevenhonderd vrijwilligers zetten zich in, waarvan vijfhonderd mentoren die de eerstejaars door de stad loodsen.

De eerste dag was zonnig, gemoedelijk en de ELCIDters leerden de stad kennen tijdens de stadswandeling. Langs de route hoefden zij zich niet te vervelen. Er werd van alles georganiseerd. Zo was er een stormbaan op het Pieterskerkplein en bij verschillende studentenvereniging was er genoeg te zien, horen en natuurlijk te drinken. In een poging alles te laten zien hebben de mentoren van de EL CID na vandaag nog vier dagen om van deze kersverse studenten echte nieuwe Leidenaars te maken.

Leiden Nieuws Science elcid


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×