(Foto's: Emile van Aelst, videostream Reanne van Kleef).

EL CID begonnen met startbijeenkomst op Lammermarkt

In Leiden is de kennismakingstijd voor de nieuwe studenten, de EL CID week, begonnen. Op het evenementenplein bij de Lammermarkt verzamelen zich duizenden eerstejaars van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Daar worden de studenten onderverdeeld in groepjes die onder leiding van een mentor de komende dagen de stad gaan verkennen.

Sleutelstad was live aanwezig bij de start van de EL CID week in Leiden.

Vanmiddag wordt tussen 13.00 uur en 17.00 uur langs het water van de Nieuwe Rijn en op de Beestenmarkt de EL CID informatiemarkt gehouden. Daar presenteren talloze Leidse sport- en studenten- en studieverenigingen zich aan de nieuwe inwoners van Leiden. In totaal zijn er ruim honderd organisaties die zich presenteren.

Opening: Kraak de Code!
Vanavond vindt in de Stadsgehoorzaal de officiële opening plaats van de EL CID week. Recotr Magnificus Carel Stolker zal de studenten toespreken, het zelfde geldt voor Sander van den Eijnden van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden.

Voorzittersdebat studentenverenigingen
Aansluitend is in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal het traditionele voorzittersdebat. De voorzitters van de vijf grootste verenigingen gaan met elkaar in debat over het studentenleven in Leiden en natuurlijk mogen ze ook reclame maken voor de eigen vereniging om zoveel mogelijk nieuwe leden aan zich te binden. Wie niet meer in de zaal past kan het debat op grote schermen volgen bij AEGEE, Asopos, Augustinus, Blauwe Schuit, Catena, LSD, Minerva, Njord, NSL, Pelibar, Prometheus, Quintus, SSR en in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal.

Openingsfeest: Kraak je Studententijd!
Na afloop van de officiële programmaonderdelen wordt er vanavond gefeest. In de grote zaal van de Stadsgehoorzaal kunnen dan tot 01.00 uur de voetjes van de vloer op de muziek van de Leidse coverband ‘Belle en het Feest’ en daarna ‘Rave van Fortuin’ met een rad en hitjeskanon.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs elcid elcid2018


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×