Duizenden eerstejaars verzamelden vanmorgen op de Beestenmarkt. Het is het begin van de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen EL CID. (Foto's/video: Chris de Waard).

EL CID-week van start met recordaantal deelnemers

Vandaag is de EL CID-week van start gegaan. Met ruim 3500 deelnemers is het aantal nieuwe studenten dat zich heeft ingeschreven voor een studie aan de Universiteit Leiden of de Hogeschool Leiden weer verder toegenomen. “Het zijn er weer 100 meer dan vorig jaar,” zegt commissaris Solange Ploeg van de El CID-commissie enthousiast. En dat is alleen in Leiden. De Campus Den Haag van de Universiteit Leiden heeft sinds vorig jaar een eigen intrudcutieweek, de HOPweek (The Hague Oriëntation Program).

Chris de Waard ging vanmorgen naar de Beestenmarkt en sprak daar met Solange Ploeg van de EL CID-commissie.

De komende dagen leren de eerstejaars de stad kennen. Vanmorgen werd er vanaf half tien verzameld op de Beestenmarkt. Daar konden ze onder meer hun tassen en koffers inleveren. Die werden met busjes naar naar de slaapzalen in de Schaatshal Leiden en het Universitair Sportcentrum gebracht.

De duizenden eerstejaars gingen vervolgens lunchen in het Van der Werfpark en op de Hooglandse Kerkgracht. Vanmiddag is de EL CID informatiemarkt op de Nieuwe Rijn en de Botermarkt, vanavond het traditionele debat tussen de voorzitters van de verschillende studentenverenigingen met aansluitend de officiële opening van de EL CID-week in de Hooglandse Kerk door vice-rector magnificus Hester Bijl van de universiteit.

Leiden Onderwijs elcid


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×