Sleutelstad Zomerradio 2015. Dat betekent ook weer een uitzending van de Zomerse 50. Op zaterdag 22 augustus zijn de grootste zomerhits aller tijden weer op Sleutelstad te horen. (Archieffoto's: Chris de Waard).

Zomerse 50 op Sleutelstad 93.7 FM

Op zaterdag 22 augustus zendt Sleutelstad Radio de Zomerse 50 uit. De lijst met de grootste zomerhits aller tijden volgens de luisteraars van circa 150 radiostations in Nederland en België wordt sinds 2001 samengesteld. Luisteraars kunnen nog tot en met 16 augustus op hun favoriete zomerhit stemmen via www.zomerse50.nl.

Onder alle stemmers wordt een vakantie in Tsjechië verloot. De winnaar mag met vijftien anderen een week doorbrengen in een vakantievilla.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Vorig jaar kwam de Noorse zanger Anders Nilsen binnen op nummer 1 met zijn zomerhit Salsa Tequila. Nummer 2 was de Lambada van Kaoma en op 3 stond Bryan Adams met Summer of ’69. Wat de zomerhit van dit jaar is, wordt bepaald door de stemmen die op www.zomerse50.nl worden uitgebracht. Stemmen doe je door je favoriete top 5 in te vullen.

Er mag gestemd worden op de hits van dit jaar, zoals Parijs van Kenny B en El Perdón van Nicky Jam & Enrique Iglesias. “Veel mensen stemmen ook nog steeds op de aloude zomerhits, zoals Surfin’ USA, de Ketchup Song en de Macarena. Die nummers blijven gewoon elk jaar scoren,” vertelt de initiatiefnemer van de jaarlijkse Zomerse 50 Martijn de Lange van de lokale omroep TV Enschede FM. De uitslag van de Zomerse 50 2015 is bij Sleutelstad te horen op zaterdag 22 augustus tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De nummers 50 tot en met 26 worden aan elkaar gepraat door Sjors Ruinard, de nummers 25 tot en met 1 door Olivier Bakker en Maarten van Battum. Aansluitend is tot 19.00 uur de Sleutelstad30 te beluisteren waarin de 30 leukste van Leiden op een rij worden gezet.

Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het blije gevoel dat de liedjes oproepen: “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, wordt je toch ontzettend vrolijk? Bij deze nummers horen zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij jouw lokale radiozender.”

 

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zomerse 50


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×