Afbeelding is een deel van de consumptiebon die tijdens de EL CID wordt uitgedeeld om eerstejaars studenten te verleiden op donderdag naar COC Leiden te komen. (Foto's PR).

COC pakt groots uit tijdens EL CID

COC Leiden pakt dit jaar weer eens groots uit tijdens de EL CID-week. De vereniging voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) aan de Langegracht 65 opent haar deuren zodat de nieuwe Leidenaren kennis kunnen maken. Naast de reguliere vrijdag- en zaterdag-avondfeesten is COC Leiden ook woensdag en donderdagavond geopend. Op dinsdag staat COC Leiden op de infomarkt.

COC-flyer EL CIDVoor veel aankomende studenten betekent de EL CID een grote verandering: een nieuwe stad, zelfstandig wonen, nieuwe vrienden en zelfstandig keuzes maken. De vertrouwde omgeving maakt plaats voor nieuwe avonturen. Voor een flinke groep studenten is de studie- , sport-  of studentenvereniging een straks nieuw thuis waar naast de studie ontspannen kan worden. Ook is er de mogelijkheid zich te ontwikkelen door te leren organiseren: van borrels tot debatten en van het maken van een almanak tot het op poten zetten van een open week.

EL CID poster COCNaast de grote verenigingen is er tal van mogelijkheden om actief te worden in Leiden waaronder bij COC Leiden. Net als de studentenverenigingen van Leiden wordt COC door vrijwilligers gerund. Het COC organiseert borrelavonden en heeft de beste disco van Leiden. Ook zijn er filmavonden, debatten, gespreksgroepen over coming out en is er veel ruimte om zelf dingen te organiseren.

Lijkt het je leuk om een langs te komen tijdens de EL CID? Op dinsdagmiddag staan we op de infomarkt samen met Leiden University Pride. Woensdag doet COC mee met de kroegentocht en ben je welkom op Langegracht 65. Donderdag is het onovertroffen EL CID-feest: Get Charged! Let in de stad op ons promoteam voor de gratis consumptie-bonnen en neem je EL CID-groepje mee. COC is zeer heterovriendelijk en laat graag zien dat jezelf kunnen zijn of je nou LHBT-er bent of hetero. Geen tijd deze week? Kijk op de website of like de Facebookpagina van COC Leiden of COC de Kroon.

Nieuws elcid


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×