Ontgraven Lammermarkt voor parkeergarage afgerond

5

Er stroomt geen modder meer van de Lammermarkt naar de Oostvlietpolder. De afgelopen weken werden eerst grond en later ook zand van de Lammermarkt afgevoerd via een vijf kilometer lange buis die grotendeels op de bodem ligt van de watergangen tussen het centrum en de polder. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de buis verwijderd.

Over een paar jaar keert de buis vrijwel zeker terug in Leiden. Dan wordt er op die manier een verbinding gelegd tussen de Garenmarkt en de Oostvlietpolder. Ook onder de Garenmarkt wordt een garage aangelegd en de grond die daar wordt afgegraven, gaat waarschijnlijk naar dezelfde locatie in de Oostvlietpolder.

Delen

5 reacties

 1. “Over een paar jaar keert de buis vrijwel zeker terug in Leiden…” Wat mij betreft om dat neoliberale slijk de stad uit de lozen.

 2. Lijkt ons we tegen die tijd toch wel mogen hopen dat we de realisering van een groene Oostvlietpolder hebben afgerond. Om dan nogmaals de polder op de schop te nemen, lijkt ons dan geen optie meer.

  Overigens zou het de gemeente sieren als zij de overlast ontstaan door de dijkdoorbraak voor de volkstuinders van tuinvereniging Oostvliet zou beperken door bij het uitbaggeren van de sloten direct de ecologische zone aan te leggen.

  Nu we toch bezig zijn….. Laten we het dan direct afronden in orde maken.
  Fijn voor de mensen, fijn voor de natuur.

  • Piet Pekelharing op

   Ik zou zeggen: Koppel gewoon nog een paar kilometer buis eraan vast, dan kunnen we die bagger bij Willem-Alexander en consorten in de tuin kwijt.

 3. uhh, Paleis ten Bosch wordt Paleis ten Slijk? Zonde van 59 miljoen voor de renovatie van dit vastgoed. Kan onze BN bouwpaus nog twee andere autobunkers voor bouwen. uhh nog meer slijk.

  • Piet Pekelharing op

   Euh, ik doelde eigenlijk op de Eikenhorst. Dat is een stuk dichterbij Leiden dan Huis ten Bosch.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline