Nu de ontgravingswerkzaamheden klaar zijn, wordt de vijf kilometer lange buis weer verwijderd. (Foto's: Chris de Waard).

Ontgraven Lammermarkt voor parkeergarage afgerond

Er stroomt geen modder meer van de Lammermarkt naar de Oostvlietpolder. De afgelopen weken werden eerst grond en later ook zand van de Lammermarkt afgevoerd via een vijf kilometer lange buis die grotendeels op de bodem ligt van de watergangen tussen het centrum en de polder. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de buis verwijderd.

Over een paar jaar keert de buis vrijwel zeker terug in Leiden. Dan wordt er op die manier een verbinding gelegd tussen de Garenmarkt en de Oostvlietpolder. Ook onder de Garenmarkt wordt een garage aangelegd en de grond die daar wordt afgegraven, gaat waarschijnlijk naar dezelfde locatie in de Oostvlietpolder.

Leiden Parkeergarage Lammermarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×