Leidse fotografen worden opgeroepen om voor de fotowedstrijd 'kunst en ambacht' foto's te maken in de Oude Morsch. (Archieffoto: PR).

Fotowedstrijd 'Kunst en Ambacht'

De buurtvereniging De Put in de Oude Morsch en Stichting Historische Haven Leiden nodigen alle fotografen uit Leiden en omgeving uit voor een fotowedstrijd. Het thema is ‘Kunst en Ambacht’. Dit thema sluit aan op het thema van de open monumentendagen 2015.

De organisatie zoekt foto’s genomen in Leiden en vooral in de Oude Morsch. Op de foto’s moet aandacht zijn voor maritieme kunst, scheepsambachten, scheepswerven, architectuur, beeldende kunsten, letteren of muziek. Ook kunnen de fotografen de ambachtskant in beeld brengen, zoals stucwerk, tegeltableaus, metselwerk, glas-in-lood, de klokkenmaker of de hovenier.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op maandag 28 september om 19:30 uur bij biercafé Lemmy’s. De prijs wordt uitgereikt door Wethouder Robert Strijk. De winnaars worden door een jury van vijf personen o.a. Nelleke Oosten en twee professionele fotografen Sander Pardon en Wouter Keuris en beeldend kunstenaar Frederik Roes en Peter Zuur gekozen.

De geselecteerde foto’s worden in de eerste twee weken van oktober geëxposeerd in de etalage van The Printer (Morsstraat 2) en tijdens de 3-oktoberfestiviteiten op het Kort Galgewater. De eerste prijs is een inlijsting van de winnende foto op groot formaat en een dinerbon van El Gaucho Grillrestaurant in Leiden. De tweede en derde prijs is een inlijsting op kleiner formaat.

Meedoen

Inzendingen kun je sturen naar fotowedstrijd@deoudemorsch.nl. Vergeet niet je contactgegevens (naam en telefoonnummer) te vermelden in de e-mail. Op de site van de Oude Morsch vindt je meer informatie over de wedstrijd.

Cultuur morspoort Open Monumentendagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×