CDA Leiden: "Morspoort geen veredeld standbeeld"

In vervolg op zijn mondelinge vragen in de raadscommissie Werk en Middelen van afgelopen dinsdag over de sokkel waarop de Morspoort sinds enkele jaren staat, heeft CDA-leider Joost Bleijie nu een serie schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Het CDA wil graag dat de historische toegangspoort van zijn sokkel wordt gehaald en dus vroeg Bleijie dinsdagavond om een onderzoek naar de kosten van het ongedaan maken van de in zijn ogen ‘historische vergissing’. Wethouder Dirkse gaf namens het college aan dat zo’n onderzoek er niet komt. “Dat kost alleen maar geld en we gaan met de uitkomst sowieso niks doen”, zo was de motivatie van de wethouder bij die weigering.

Bleijie zei dinsdag meteen al aan geen genoegen te nemen met die weigering en kondigde aan de vragen dan schriftelijk te zullen stellen. Nu is het college alsnog gehouden om antwoord te geven op de vraag wat het kost om de sokkel te vervangen door een hellingbaan zoals die ook volgende maand tijdelijk wordt aangelegd ten behoeven van de deelnemers aan de Leiden Marathon.

Veredeld standbeeld
Het liefst ziet Bleijie dat de oorspronkelijke situatie wordt hersteld, waarbij voetgangers en fietsers gewoon weer onder de poort door kunnen in plaats van er omheen. “Het trappetje vormt een belemmering, terwijl de Morspoort in 1669 is gebouwd om er onder door te kunnen, niet om door het leven te gaan als een veredeld standbeeld”, aldus een verbolgen Bleijie.

Advertentie

Leiden Politiek morspoort


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×