Leiden steekt 1,2 miljoen in nieuwe verkeersborden

Alle verkeersborden in Leiden worden de komende tijd vervangen. Er komt een nieuw éénduidig systeem van snelweg tot centrum. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers en voetgangers komt er nieuwe bewegwijzering. De gemeente trekt er zo’n 1,2 miljoen euro voor uit.

De nieuwe borden moeten ook bijdragen aan het imago van Leiden als kennisstad. Daarom worden niet alleen belangrijke plekken als de stations erop aangegeven, maar ook de kennisinstellingen zoals de Hogeschool Leiden en de Universiteit. Ook het Bio Science Park Leiden zal prominent aanwezig zijn op de borden.

De MBO-scholen zoals de Leidse Instrumentmakersschool en bijvoorbeeld de ROC Leiden gebouwen worden vooralsnog niet bewegwijzerd. “Onnodig,” vindt wethouder Strijk: “Die krijgen minder bezoek van ver en dus is hun locatie meestal wel bekend.” De PvdA vindt dat helemaal niet onnodig, wel schandalig. Fractievoorzitter Holla vindt dat ook het MBO bij Leiden kennisstad hoort en heeft de indruk dat het college het middelbaar onderwijs niet belangrijk genoeg vindt voor een plek op de borden. Vooralsnog is er geen meerderheid in de Leidse raad om het MBO alsnog op de borden te zetten en dus voelt de partij die zich al jaren sterk maakt voor minder verkeersborden zich gedwongen om tegen het plan te stemmen.

Leiden Politiek bebording


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×