(Foto: PR)

Feest op de kade van het Kort Galgewater

Voor de vijfde keer organiseren de Historische Haven en de buurtvereniging van het Kort Galgewater een op 3 oktober een gevarieerd programma voor alle Leidenaren, buurtgenoten, schippers en bezoekers.

Op de kade begint 3 oktober om 10 uur met de traditionele Vlootschouw van de schepen in de historische haven waarbij het mogelijk is enkele schepen te bezoeken. De varende monumenten zijn gepavoiseerd en worden ’s avonds verlicht. In de haven ligt de museumparlevinker ‘Time is Money’, die koffie en vlaai serveert. Tegen een historische prijs verzorgt Sjaak Veringa korte rondvaarten door de haven.

Veel demonstraties
De ambachtenmarkt is dit jaar verder uitgebreid. Naast de vaste kraam voor de haringrokerij van het Openluchtmuseum Enkhuizen komen de Zuiderzeeambachten met heel veel leuke demonstraties. Ook laten ze weer historische scheepsmodellen zien. Ten slotte is er een kleine vrijmarkt door buurtbewoners.

Pannekoeken en zeemanskooren
Molen De Put is open en de molenaar bakt pannenkoeken. Kinderen kunnen zich laten schminken. De Vrienden van het Singelpark geven een kijkje in de uitvoering van het langste en mooiste stadspark van Nederland. Om 16.00 uur beginnen voor de Stadstimmerwerf de optredens van het zeemanskoor Rumor di Mare en het shantykoor de Kaapstander en nog veel meer!

Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen op zaterdag 3 oktober op de kade van het Kort Galgewater en doe mee met de feestelijke activiteiten.

3 oktober Kort Galgewater 2014 065

 

Leiden Nieuws 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×