Meer mensen dan ooit oefenen voor koraalzang in Hooglandse Kerk

Zeker meer dan 1000 mensen kwamen gisteren onder leiding van de vermaarde Leidse dirigent Wim de Ru oefenen op de vaak ingewikkelde koraalliedjes die op 3 oktober, ’s ochtends om 8.00 uur, worden gezongen in het Van der Werfpark. Nooit eerder waren dat er zo veel. “Berlijn heeft Herbert von Karajan, Amsterdam heeft – gelukkig weer – Bernard Haitink, en Leiden heeft Wim de Ru,” zo opende bestuurslid Rik Kamps de avond: “We moeten oppassen dat we over een paar jaar niet met meer mensen oefenen dan dat er op 3 oktober in het park staan.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline