Morgen spreekt voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging over de toekomst van het feest der feesten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Voorzitter 3 October Vereeniging bespreekt toekomst Leidens Ontzet

Morgenmiddag gaat voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging in de Burgerzaal van het Stadhuis in gesprek met Michael Juffermans, de ‘chef kabinet’ van de gemeente Leiden. Het gesprek gaat over de toekomst van het grootste volksfeest boven de rivieren. Aan de orde komen vragen als wat 3 oktober méér is dan eten, drinken, kermis en muziek op straat en hoe betrekken we Leidenaars bij het feest die hier niet geboren zijn. Bijvoorbeeld studenten, expats en andere allochtone groepen.

De herdenking en viering van Leiden Ontzet is van alle tijden en voor iedereen. In 1974 hapte ook toenmalig koningin Juliana een harinkie weg tijdens een bezoek aan het Leidse feest.

Het gesprek wordt verlevendigd met een heuse 3 oktoberquiz en twee hartverscheurende smartlappen. Iedereen is welkom, de entree is vrij en aanmelden hoeft niet. Morgen, dinsdag 29 september, van 17.00 uur tot 18.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis (ingang via bordes Breestraat).

Cultuur Leiden 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×