Scholieren speelden de intocht van de watergeuzen in 1574 na. (Foto: PR).

Scholieren volgen spoor van de watergeuzen

Scholieren van de 7e en 8e groep van Leidse basisscholen volgden afgelopen week het spoor van de Watergeuzen uit 1574. Stichting De Leidse Rederij stelde voor de leerlingen een skûtsje beschikbaar voor deze Drie Oktobervaartochten. De scholieren herbeleefden zo de intocht van de geuzen in Leiden.

Aan boord werden de kinderen verwelkomd door ‘Willem van Oranje’ en een ‘geuzenkapitein’, twee figuren uit de 16e eeuw die een belangrijke rol speelden bij het Beleg en Ontzet van Leiden. De scholieren voeren door de Vliet en het Rapenburg en ontdekten het verhaal van ‘Willem de Zwijger’. Zo leerden zij over de Leidse geschiedenis.

 

Leiden Onderwijs 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×