Het kleurige zebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt wordt donderdag officieel onthuld, maar is nu al te bewonderen. (Foto's: Chris de Waard).

Regenboogzebra op Nieuwe Beestenmarkt aangelegd

Het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt is aangelegd. De kleurige oversteekplaats is geplaatst in verband met Coming-Outdag op 11 oktober, de internationale dag waarop aandacht wordt besteed aan het openlijk uitkomen voor je seksuele voorkeur. Donderdag wordt het zebrapad officieel onthuld.

Bestuurslid Ivo van Spronsen van het COC LeIden over de activiteiten rond Coming Outdag.

Het initiatief voor het pad kwam afgelopen zomer van voormalig D66-raadslid Galith Mol, zij deed de oproep tijdens haar afscheidstoespraak in de raad. Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke oversteekplaats wordt aangelegd. Vorig jaar werd in Utrecht het eerste regenboogzebrapad van Nederland aangelegd. Al snel volgden Maastricht, Tilburg, Rotterdam en Schiedam.

Het ‘gaybrapad’ blijft er waarschijnlijk maximaal twee jaar liggen. Als de Lammermarkt parkeergarage klaar is, wordt de Nieuwe Beestenmarkt heringericht. Daarbij wordt ook de bestrating vervangen.

Leiden regenboogzebra


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×