(Foto's: 112 Sleutelstad).

Schietdreiging bij Universiteit Leiden

De politie heeft vanochtend agenten naar iedere faculteit van de Universiteit Leiden gestuurd in verband met de dreiging van een schietpartij. Een gewapend persoon zou een schietpartij willen houden in een gebouw van de Universiteit, het is echter niet duidelijk bij welk gebouw. Het dreigement werd gemaakt via de website 4Chan.org. Dat is dezelfde site die twee jaar geleden werd gebruikt door een jongen uit Leiden om vanuit Costa Rica een ‘school shooting’ in Leiden aan te kondigen. Toen werden uit voorzorg ook alle scholen in Leiden bewaakt.

Op P2000 heeft de politie gemeld dat de agenten uit zijn gerukt naar de faculteiten van de universiteit in verband met ‘dreiging schietpartij school Leiden’. De gebouwen worden niet ontruimd, de colleges gaan gewoon door. Ook zou er geen aanleiding zijn om de gebouwen te doorzoeken. inmiddels heeft de politie zich teruggetrokken, maar surveilleert nog steeds bij de faculteiten.

Niet alleen de Leidse faculteiten, maar ook de gebouwen van de universiteit in Den Haag worden door de politie in de gaten gehouden. Het crisisteam van de Hogeschool Leiden heeft ook contact met de politie over de dreiging.

112 Sleutelstad unidreiging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×