Open dag in de Leidse Sterrewacht

De Leidse Sterrewacht organiseert op zondag 25 oktober, van 12.00 tot 17.00 uur, een open dag voor het publiek. Het unieke gebouw is voor iedereen gratis te bezoeken.

De hele dag worden rondleidingen gegeven in het historische pand. Ook kan er onder begeleiding, van leden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht, door de antieke en nieuwe zonnetelescoop een kijkje worden genomen naar zonnevlekken. Er is de gelegenheid vragen te stellen aan sterrenkundigen en een mobiel planetarium te bekijken. Voor de kleine kinderen zijn er speciale activiteiten georganiseerd, zoals een ‘Ontwerp je Alien’ tekenwedstrijd en een sterrenquiz.

De Sterrewacht is te bereiken via de loopbrug over de 5e Binnenvestgracht. De open dag is op 25 oktober en duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Meer informatie over de Sterrewacht en de open dag vind je op de website.

Cultuur Leiden Nieuws Science Sterrenwacht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×