De nieuwste impressie van de Meelfabriek, het gaat nog om een concept. Het gebouw rechts krijgt waarschijnlijk een opbouw van twee verdiepingen. De oude kolomstructuur blijft daar intact. Erachter komt een nieuwe glazen buitengevel. Erboven het voorstel voor een uitkijkpunt met trouwzaal. (Impressie: Studio Akkerhuis).

Meelfabriek mogelijk ook trouwlocatie

Als het een beetje meezit, krijgt de Meelfabriek de hoogste trouwlocatie van Leiden. Directeur Margot Simons ziet het in elk geval helemaal zitten om op een van de hoogste punten van de Meelfabriek een zaal te creëren die als trouwlocatie dienst kan doen. “Zo geven we ook wat terug aan de stad,” vindt Simons. “Het zou toch geweldig zijn om zo’n uitkijkpunt te maken dat voor veel Leidenaren een heel bijzonder plekje kan worden.”

Sinds begin deze maand de Lakenhal-expositie Global Imaginations uit de Meelfabriek is vertrokken, is eigenaar Ab van der Wiel met zijn team helemaal gefocust op de herontwikkeling van het industriële complex. Volgende week laat DUWO het appartementengebouw op de hoek van de Oosterkerkstraat en de Waardgracht slopen. Op het terrein van de Meelfabriek zelf gaat over twee weken de werkplaats op het achterterrein tegen de vlakte. Daarna wordt begonnen met de bouw van 56 appartementen die in opdracht van DUWO worden ontwikkeld.

Vervolgens wordt aan de Oosterkerkstraat de Singeltoren gebouwd. Een dertigtal appartementen variërend van 90 tot 180 m2. In het voormalige meelpakhuis langs de Zijlsingel komen lofts. Het Azzurro Wellnesscenter dat daar gepland was, is in de nieuwste plannen ondergebracht in het meelfabriek hotel. Simons daarover: “We verwachten in het wellnesscenter zoveel mensen dat het logistiek niet mogelijk blijkt in het gebouw langs de singel. Dan zouden we zoveel liften moeten plaatsen dat dat wel erg veel beslag gaat leggen op de binnenruimte. Bovendien willen we graag een zwembad bovenop en dat blijkt in dat gebouw ook niet goed te realiseren. Het zou dan aan de zijkant van het gebouw moeten komen en dat is slecht voor de belasting van het gebouw.”

Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×