Leiden steekt miljoenen in broedplaats van kennis

strijk66Tijdens een politiek café van D66 over werkgelegenheid deed wethouder Robert Strijk (Economie) de plannen uit de doeken. (Foto: Chris de Waard).

De gemeente Leiden steekt anderhalf miljoen euro in  het Leiden Centre for Innovation and Entrepreneurship (LCIE). Dit centrum voor innovatie en ondernemerschap moet op een nader te bepalen plaats in het centrum van Leiden komen. Daar kunnen creatieve beginnende ondernemers met behulp van de kennisinstituten in de regio (de Leidse universiteit en de Hogeschool Leiden) werken aan innovatie. De nadruk ligt daarbij wetenschap, onderwijs en onderzoek. Ook zal het centrum beginnende ondernemers helpen met cofinanciering. Voor de ‘start ups’ is het mogelijk om tussen die tien- en vijfhonderd duizend euro aan te vragen zodat zij hun bedrijf kunnen beginnen.

Ook de Leidse universiteit zal voor anderhalf miljoen euro meedoen aan het project. De Hogeschool in Leiden doet ook mee, voor welk bedrag is nog onduidelijk. De deelname van beide onderwijsinstellingen heeft ook te maken met de verwachting dat een flink aantal studenten een eigen bedrijfje zal beginnen. De doelgroep is beginnende ondernemers tot een jaar of dertig. Door een fysieke plek te creëren moet het ook echt een broedplaats worden.

Op 25 november komt Neelie Kroes naar Leiden. Zij is ambassadeur van de Startup Delta, de belangenclub van beginnende ondernemers in Nederland. Zij komt kennis te maken met Leiden Start! in het kader van de start van het LCIE. Leiden Start! is een combinatie van een startersmarkt met interessante lokale en regionale initiatieven en een netwerkgelegenheid.

Economie Politiek Science LCIE


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×