Zorg en Zekerheid Leiden neemt afscheid van Scott

deronnZorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag afscheid genomen van DeRonn Scott. De Amerikaanse guard maakt per direct geen deel meer uit van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden. “Dat is in goed overleg besloten,” laat ZZ Leiden weten. “Scott heeft niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd.”  Zorg en Zekerheid Leiden gaat zich oriënteren op een nieuwe Amerikaanse speler.

Afgelopen seizoen kwam Scott uit voor de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland, de ploeg waar ook Josh Duinker actief was. Met 16.1 punten was de Amerikaan de tweede scorer van zijn team. Zijn vooruitgesnelde faam heeft Scott in de Dutch Basketball League niet waar kunnen maken.

Het kwam geregeld voor dat coach Eddy Casteels de 24-jarige Amerikaan op de bank liet zitten. In acht competitiewedstrijden kreeg Scott gemiddeld iets meer dan zeventien minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor 6.62 punten, 3.12 rebounds en 1.0 assists.

In de vijf wedstrijden voor de FIBA Europe Cup kwam Scott gemiddeld 19.4 minuten binnen de lijnen. De Amerikaan tekende tijdens de Europese tour gemiddeld voor 4.6 punten, 2.0 rebounds en 1.6 assists.

Leiden Sport ZZ Leiden Basketball


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×