Bezorgde bewoners van het Doelencomplex spreken zich massaal uit tegen het plan van de universiteit om hun huizen te slopen ten behoeve van de nieuwe humanities campus. (Foto's: Chris de Waard).

Bewoners Doelencomplex zeer bezorgd over nieuwe campus bij Witte Singel

De plannen van de Universiteit Leiden voor een nieuwe Humanities Campus zorgen voor veel onrust onder de bewoners van het in die plannen te slopen Doelencomplex. Vanavond laten ze van zich horen tijdens een vergadering van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling.

‘Zijn ze gek? Geen sloop van onze stek!’ ¬†staat te lezen op een meegedragen spandoek. In de voorkeursvariant van de universiteit worden 58 sociale huurwoningen gesloopt. De bewoners dringen aan op een variant waarbij de woningen behouden kunnen blijven.

Leiden Science Humanities Campus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×