Een impressie van de nieuwe Humanities Campus met links een wandelvlonder boven het water. (Afbeelding: bureau KCAP Architects&Planners).

Plannen Humanities Campus vrijgegeven voor inspraak

De plannen voor de nieuwe binnenstadcampus van de Universiteit Leiden worden in de loop van volgend jaar definitief vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf aanstaande vrijdag zes weken ter inzage. Dit plan voor de Humanities Campus van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de universiteit komt in de plaats van de plannen waarin ook het Doelencomplex zou worden gesloopt.

Het nieuwe plan voorziet in nieuwbouw voor de twee verouderde panden langs het water van de Witte Singel. Het gaat daarbij om het Lipsiusgebouw en het Reuvensgebouw. Tussen de nieuwe universitaire gebouwen komt een groen plein dat deel gaat uitmaken van het Singelpark. Dat geldt ook voor een extra brug over de Witte Singel en een wandelvlonder ter hoogte van het huidige Reuvensgebouw. Die wordt aangelegd boven het water van de singel, zodat gebruikers van het Singelpark in de toekomst over het water naar het nieuwe park kunnen wandelen.

Wethouder Fleur Spijker over de plannen voor de Humanities Campus die voorzien in nieuwe gebouwen, een groen plein, een wandelvlonder over het water en een derde brug over de Witte Singel.

Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek Humanities Campus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×