Zowel inwoners als studenten en medewerkers van de universiteit waren welkom op de informatiemarkt. (Foto: Brigit Disseldorp)

Informatiemarkt over ontwikkelingen Humanities Campus

De bouw van de nieuwe Humanities Campus van de Universiteit Leiden is in volle gang. De gebouwen van de Faculteit Geesteswetenschappen worden vernieuwd en verduurzaamd. Maandag organiseerde de Universiteit Leiden een informatiemarkt in het Arsenaalgebouw over de ontwikkelingen rond de nieuwe stadscampus.

Tijdens de markt gingen de partijen die betrokken zijn bij het project met bezoekers in gesprek. Zowel inwoners, studenten, als personeel van de universiteit waren op de bijeenkomst afgekomen om te horen hoe het vervolg eruitziet.

Het gebied rond de Witte Singel en de Doelenzijde ondergaat tot 2030 gefaseerd grote veranderingen. Tijdens de transformatie gaat het onderwijs op deze plek gewoon door. Bestaande onderwijsgebouwen worden een voor een aangepakt. Soms wordt een pand verbouwd, in andere gevallen gaat het om (casco)renovatie. Uiteindelijk moet het een gebied worden waar studenten, medewerkers, passanten en inwoners van de stad prettig kunnen verblijven.

Omdat de Humanities Campus bedoeld is voor de hele stad, wordt het project ondersteund door de gemeente Leiden.

Leiden Onderwijs Humanities Campus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×