FIOD doet inval bij gemeente Leiden op verdenking belastingfraude

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) is gisteren binnengevallen bij de gemeente Leiden en gestart met een onderzoek. Onderzocht wordt of er met opzet een onjuiste belastingaangifte is gedaan bij de Belastingdienst. Het gaat om een aangifte over de huisvesting van het Da Vinci College in het ROC Leiden-gebouw in Leiden Lammenschans. Volgens de Belastingdienst is de gemeente 1,7 miljoen euro belastinggeld verschuldigd.

De gemeente Leiden heeft al lang contact met de Belastingdienst over een meningsverschil in deze financiële kwestie. Bij de levering van het appartementsrecht van het bouwdeel Da Vinci aan de gemeente Leiden is uitgegaan van vrijstelling overdrachtsbelasting. De Belastingdienst is het daar niet mee eens. De Belastingdienst stelt namelijk dat de kostprijs van het appartementsrecht ruim 29 miljoen bedraagt, terwijl de gemeente meent dat die prijs ruim 16 miljoen euro bedraagt.

Verrassende inval
De gemeente heeft in oktober 2014 een toelichting gestuurd en wacht sindsdien op een reactie. de inval van de FIOD komt dan ook als donderslag bij klare hemel voor het college. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag de gemeenteraad over het onderzoek geïnformeerd. De gemeente heeft toegezegd volledig mee te willen werken aan het onderzoek.

Economie Leiden Politiek Inval FIOD bij gemeente Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×