Het Identitair Verzet protesteert tegen de opvang van asielzoekers in Leiderdorp. (Foto: Identitair Verzet Leiden).

Extreem-rechts verzet tegen komst vluchtelingen Leiderdorp

De extreem-rechtse organisatie Identitair Verzet protesteert tegen de mogelijke opvang van honderden vluchtelingen in het oude ROC-gebouw aan de Leidsedreef in Leiderdorp. Het protest is een reactie op het nieuws dat er mogelijk asielzoekers worden opgevangen in het gebouw. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) diende een voorstel in bij de gemeente Leiderdorp, de gemeente staat daar positief tegenover. Er kunnen 320 asielzoekers opgevangen worden in het pand.

Vrij nemen
“Een aantal jonge activisten nam meteen vrij om een spandoek op te hangen en te flyeren in de buurt”, schrijft de extreem-rechtse organisatie op Facebook. Twee jonge activisten van het Identitair Verzet hingen spandoeken aan het hek voor het oude ROC-gebouw. ‘Opvang in eigen regio’ en ‘hier geen bed, bad en brood’, zijn twee leuzen die sinds vanmiddag bij het gebouw te lezen zijn.

Besluit
De gemeenteraad besluit in een extra raadsvergadering op 25 januari of de opvang er komt. De opvang van asielzoekers zou een half jaar duren. Die periode kan met nog eens een half jaar worden verlengd. Inwoners van Leiderdorp kunnen vandaag al een brief op de deurmat verwachten met meer informatie over de opvang.

Vandaag kwam naar buiten dat er vergevorderde plannen zijn om het oude ROC in Leiderdorp om te bouwen tot azc.Een…

Geplaatst door Identitair Verzet Leiden op dinsdag 12 januari 2016

Leiderdorp identitairverzet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×